Spermin yumurta hücresi (oosit) nin içerisine enjekte edilerek döllenmesi ve embriyo oluşumunun sağlandığı tekniktir. 1992 yılından beri infertilite tedavisinde kullanılmaktadır. Bu sayede spermlerde hareket bozukluğu olan erkeklerde hatta hiç spermin dışarı çıkmadığı (azoospermia) erkeklerde testisten elde edilen spermlerin yumurta hücresine enjeksiyonu ile çok başarılı sonuçlar elde edilerek infertilite tedavisinde yeni bir çığır açmıştır. Bu yöntem ile elde edilen gebelik oranları erkek faktörünün daha hafif formları olmasına ramen diğer yöntemler (IUI, IVF) den çok daha yüksek gebelik oranlarına ulaşılmıştır.
Bugüne kadar yapılmış olan çalışmalar genel olarak ICSI tedavisinin güvenilir olduğunu göstermektedir. Bunda en önemli mekanizma yaşamla bağdaşmayacak veya gelişme geriliği olan embriyoların tutunmaması veya düşüklerle sonuçlanmasıdır. ICSI tedavisi ile doğan çocukların 5 yaşına kadar gelişmelerinde normal yolla doğan çocuklardan farklı olmadıkları tespit edilmiştir.
Evet. Perimplantasyon genetik tanı yöntemi ile oluşan embriyoların kromozom yapısı veya hastalığa sahip olup olmadığı tespit edilebilir. Normal olan embriyoların verilmesi ile sağlıklı çocuk sahibi olmaları sağlanabilir.